+++ LAAJENNETTU: 15 vuotta TOPREGAL ++ juhla-alennus myös toukokuussa: 15% kaikesta - jopa 58% säästö mahdollista! +++

Kaikki tuotteet

Korkeahyllyinen varasto

Logistiikkateollisuudessa korkeahyllyvarastot ovat 12 metristä 50 metriin korkeita hyllyjärjestelmiä, jotka on rakennettu siilorakenteisina. Niille on ominaista suuret varastointimäärät ja tilankäyttö kattoon asti. Varastointikonsepti on pääsääntöisesti elektronisesti ohjattu. Tavarat varastoidaan ja noudetaan automaattisesti ohjattujen tietokoneiden avulla. Varastohenkilöstö tai digitalisoidut kuljetusjärjestelmät huolehtivat saapuvista ja lähtevistä tavaroista ennalta määrätyissä toimituspisteissä. Korkeahyllyvarastossa on eri vyöhykkeitä. On varastointialue, jossa tavarat varastoidaan suoraan, esialue, jossa on syöttö- ja varastointialue tavaroiden vastaanottoa varten, ja ulosmyyntialue tavaroiden toimittamista varten.

Täysin automatisoitu ja vähällä henkilöstöllä

Litteiden tavaroiden ja pitkien tavaroiden varastointi on mahdollista korkean hyllyn avulla. Sitä käytetään myös esimerkiksi herkkien tavaroiden, kuten sähkölaitteiden, pakkaamiseen. Korkeat telineet ovat hyvin selkeitä, mutta tämäntyyppisten telineiden, erityisesti täysin automaattisten, investointi on hyvin kallis. Säästöjä syntyy kuitenkin varastohenkilöstön määrässä. Korkeiden varastojen lastaus ja purku tapahtuu yleensä trukilla , rullakuljettimilla, kuljettajattomilla kuljetusjärjestelmillä jne. Automaattisissa järjestelmissä varastointialueet on turvallisuussyistä suljettu henkilökunnalta. Tietojärjestelmät koordinoivat tavaraprosesseja.

Korkeahyllyvaraston edut

  • Suuri kapasiteetti
  • Tilan ja pinta-alan korkea käyttöaste
  • Nopea varastointi ja haku
  • Täysin sähköinen valvonta varastonhallintajärjestelmän avulla
  • Litteiden ja pitkien tavaroiden varastointi mahdollista
  • Korkea hyötysuhde ja vähäisemmät henkilöstötarpeet

Esimerkkejä maailman suurimmista korkeahyllyvarastoista

Henkel

Kulutustavaravalmistaja Henkel investoi vuonna 2017 noin 36 miljoonaa euroa keskusvarastoonsa Düsseldorfissa. 
Kapasiteetti kasvoi 90 000 kuormalavasta noin 200 000 kuormalavaan (Kuva: Henkel).

Für Tchibo, eines der größten deutschen Konsumgüter- und Einzelhandelsunternehmen, hat die BLG International Logistics in Bremen 2002 ein Hochregallager für insgesamt mehr als 180.000 Paletten errichtet.

 BLG International Logistics rakensi vuonna 2002 Bremeniin korkeahyllyvaraston yhteensä yli 180 000 kuormalavalle Tchibolle, joka on yksi Saksan suurimmista kulutustavaroita ja vähittäiskauppaa valmistavista yrityksistä. (Kuva: BLG Logistics)

Alnatura

Maailman suurin puinen korkeahyllyvarasto, jossa on noin 31 000 kuormalavapaikkaa, on ollut luomuruokayhtiö Alnaturan käytössä. on käyttänyt maailman suurinta puista korkeahyllyvarastoa vuodesta 2013 Lorschissa Etelä-Hessenissä. (Kuva: Alnatura/Marc Doradzillo)

Der

Etelä-Kiinassa sijaitsevassa Shenzhenissä voestalpine Krems otti vuonna 2016 käyttöön täysin automatisoidun pakastevaraston. Yrityksen mukaan kyseessä on "maailman korkein pakastin", johon mahtuu lähes 70 000 kuormalavaa. (Kuva: Voestalpine Krems)