Kaikki tuotteet

Euro-kuormalava

"120 x 80 x 14.4". Se, mikä kuulostaa mielenlaskuharjoitukselta, on lähes kaikkien logistiikka-alan ammattilaisten tiedossa: nämä ovat "eurolavan" mitat. Se on Euroopan käytetyin kuormalava, koska se on vaihdettavissa ja maksaa noin 10 euroa sekä uutena että käytettynä. Pistekuorma on 1 000 kg. Tasaisella kuormalla se voi kantaa enintään 2000 kg. Euro-kuormalavan suuri etu on se, että haarukkatrukki voi nostaa sen kaikilta neljältä sivulta. Siinä on oltava EN13698-1:n mukainen merkintä, jotta sitä voidaan kutsua eurolavaksi valmistajan koodin mukaan. European Pallet Association e.V.:n (EPAL) merkki on vasemmassa kulmalohkossa.

Talouden varhainen indikaattori

The European Pallet Association e.V. (EPAL), jonka pääkonttori sijaitsee Düsseldorfissa. on ilmoittanut ennätystuloksen 115,8 miljoonaa EPAL-laatuista kuormankantajaa, jotka on tuotettu ja korjattu vuonna 2017. Edellisvuoteen verrattuna tämä on lähes 10 prosentin kasvu. Puhtaat tuotantoluvut kasvoivat 9,7 prosenttia 88,3 miljoonaan EPAL-kuormalavaan vuonna 2017. Korjausluvut nousivat 27,5 miljoonaan, mikä vastaa 10 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. EPAL:n näkökulmasta eurolava on talouden varhainen indikaattori. Taloudellisesti vahvoissa maissa jo vuosia kohonnut talousbarometri on ajanut kysynnän huipputasolle vuonna 2017, ja EPAL:n tuottajien ja korjaamoiden kapasiteetti on ollut kuukausien ajan täysin käytössä.

EPAL

Saksassa tuotettujen ja korjattujen eurolavojen määrää pidetään talouden varhaisena indikaattorina. (Kuva: EPAL)

Noin 400 enimmäkseen omistajajohtoista puupakkausalan yritystä eri puolilla Saksaa ovat yhdistäneet voimansa. Bundesverband Holzpackmittel, Paletten, Exportverpackung (HPE) e.V., jonka pääkonttori sijaitsee Bad Honnefissa. ovat yhdistäneet voimansa. HPE:n mukaan ne tuottavat noin 80 prosenttia alan noin 2,3 miljardin euron liikevaihdosta.

Varasto

Vuotuinen tuotanto kasvoi: Noin 400 yritystä on liittynyt Bundesverband Holzpackmittel, Paletten, Exportverpackung e.V. (HPE) -yhdistykseen, jonka pääkonttori sijaitsee Bad Honnefissa. (Kuva: HPE).

Euro-kuormalavan mitat ja tiedot

  • Pohjan pinta-ala: 0,96 m²
  • Mitat: 1200 x 800 x 144 mm (pituus x leveys x korkeus).
  • Kuollut paino: 20 - 24 kg (puun kosteudesta riippuen).
  • Kantavuus: 1 000 kg pistepainolla ja 2 000 kg tasaisesti jakautuneena.
  • 11 lautaa, 9 palikkaa, 78 naulaa (joista 54 ruuvinaulaa).