Kaikki tuotteet

THW

THW Berlin Friedrichshain-Kreuzberg pelaa varman päälle: sekä toiminnan aikana että materiaalin varastoinnissa. TOPREGALin uudet konsolitelineet nyt jatkuvassa käytössä

Jan Bachmann on tottunut pitkiin työpäiviin. Berliinistä kotoisin oleva viestintäelektroniikan teknikko on paljon liikkeellä Brandenburgissa ja Mecklenburg-Vorpommernissa. Paitsi maanantaisin. Sitten hän ehtii hyvissä ajoin Berliiniin. Koska joka maanantai kello 19.00-22.00 välisenä aikana liittovaltion teknisen avun viraston (THW) "palveluilta" järjestetään entisen preussilaisen kasarmin alueella lähellä Südkreuzin rautatieasemaa. Lisäksi, tai pikemminkin siksi, että kyseessä on kunnia-ammatti, täsmällisyys on hänelle erityisen tärkeää. Toisaalta hän on Saksan liittovaltion teknisen avun järjestön (THW) kunniajäsen ja toisaalta THW Helfervereinigung Friedrichshain-Kreuzberg e.V.:n jäsen ja puheenjohtaja. Myös Saksan 668 THW:n paikallisyhdistystä toimivat muuten tämän organisaatiorakenteen mukaisesti. Etuna on, että yksittäiset tukiyhdistykset voivat päättää itsenäisesti saamistaan lahjoituksista ja rahoituksesta. Tämä on usein tarpeen, koska liittovaltion viraston myöntämille varoille on asetettu yläraja liittovaltion sisäasiainministeriön (BMI) rakennus- ja sisäisen turvallisuuden ministeriön talousarviossa.

THW:n oma kokoelma Filderstadtissa Arkistokuva: THW:n oma keräys TOPREGALin keskusvarastossa Filderstadtissa.

Elävä esimerkki tästä olivat telineet, joihin THW Friedrichshain-Kreuzberg varastoi puunrunkoja, tukkeja ja puupalkkeja eri pituuksina ja paksuuksina. Hätätilanteessa täällä varastoitua puuta käytetään esimerkiksi kattojen tukemiseen, jotka ovat akuutissa vaarassa romahtaa. Kuten yksityisten yritysten, myös THW:n telineiden turvallisuus on tarkistettava säännöllisesti. Liittovaltion virastona THW:tä koskevat samat turvallisuuden kannalta merkitykselliset eritelmät, joilla suojellaan työryhmiä niiden päivittäisessä työssä ja koulutuksen aikana. Koska noin 25 vuotta vanhat hyllyt alkoivat olla iäkkäitä, eikä asennus- tai käyttöohjeita ollut helposti saatavilla ja samalla autotallin lattia uusittiin osittaisen remontin yhteydessä, varastointilogistiikan uudelleenpinnoitus oli ajankohtainen vuoden 2018 alussa.

"Mitä tehdä, kun on ostettava uusia hyllyjä, mutta budjetti ei riitä?", Jan Bachmann kysyi itseltään. Yhdessä Berliinin Friedrichshain-Kreuzbergin THW:n paikallisyhdistyksen paikallisen edustajan Michael Hößlerin kanssa hän selvitti internetistä neljä hyllyvalmistajaa ja jälleenmyyjää. Hän kirjoitti heille ystävällisen sähköpostiviestin, jossa hän viittasi auttajayhdistyksen rajallisiin taloudellisiin resursseihin ja toivoi, että he suostuisivat mukautumaan hinnan suhteen. Filderstadtissa sijaitsevassa TOPREGALissa Berliinistä tulleella tiedustelulla oli toivottu vaikutus, johon liittyi molemminpuolinen lupaus seurata toimitusta ja loppukokoonpanoa toimituksellisesti ja julkaista se TOPREGALin verkkosivustolla. Lisäksi THW hoiti hyllyjen koko kokoonpanon yksin avustajiensa kanssa."Saamme niin paljon pyyntöjä vapaaehtoisjärjestöiltä tai THW:n paikallisyhdistyksiltä, ettemme voi vastata jokaiseen. Mutta jos se on mahdollista, kuten THW:n tapauksessa, yritämme löytää sopivan ratkaisun yhdessä asiakkaan kanssa." kertoo TOPREGALin myyntiryhmän johtaja Natalia Czajecka.

Pyöreän puutavaran varastointiin tarkoitettu konsolihylly THW Berlin-Friedrichshain-Kreuzbergissä Pyöreän puutavaran ja neliskanttisen puutavaran varastointiin tarkoitetut konsolihyllyt THW Berlin-Friedrichshain-Kreuzbergissä.


Liittovaltion teknisen avun virasto (THW) - Vuodesta 1950 toiminut THW, jossa on yli 80 000 vapaaehtoista, on liittovaltion hallituksen pelastuspalvelu- ja katastrofiapuvirasto, joka on rakenteeltaan ainutlaatuinen koko maailmassa. Sen lisäksi, että 99 % THW:n jäsenistä on vapaaehtoisia, 1 % THW:n jäsenistä työskentelee kokopäiväisesti THW:n hallinnossa. THW on Bonnissa sijaitseva liittovaltion virasto, joka on liittovaltion sisä-, rakennus- ja sisäasiainministeriön alainen. Saksassa tapahtuvissa näyttävissä operaatioissa THW tukee yleensä poliisia ja palokuntaa taustalla, kun taas ulkomailla tapahtuvissa operaatioissa THW on näkyvämpi yleisölle. Berliinin Friedrichshain-Kreuzbergin paikallisyhdistyksessä on mukana noin 80 vapaaehtoista, jotka ovat iältään 10-70-vuotiaita. www.thw.de www.thw-ofrk.de